Grid
Jaunumi

Ekspluatācijā nodota jaunā biroju ēka „Mežaparka birojs”

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs Domuss nodevis ekspluatācijā biroju ēku „Mežaparka birojs”.
 
Biroju ēka Ķelnes ielā 1 ir daļa no vērienīgā nekustamā īpašuma attīstības projekta „Mežaparka Rezidences”, kas paredz augstas kvalitātes dzīves, atpūtas un darba konceptu.
 
Jauno A klases biroju ēku veido 3 stāvi ar kopējo iznomājamo platību 3344 m² un pazemes stāvs. Telpu plānojums paredz ēkā divu veidu nomas platības – 1. stāvā vairākas komerctelpas ar atsevišķām ieejām, savukārt 2. un 3. stāvā – modernas biroju telpas. Viesu autostāvvietas ir izvietotas ap ēku, bet biroju darbinieki savas automašīnas un velosipēdus varēs novietot pazemes vai blakus esošajā virszemes autostāvvietā. Nodrošinātas arī elektroautouzladēs stacijas.
 
Uz šo brīdi ir iznomāti 32% no telpām. Starp telpu nomniekiem ir vīna un delikatešu veikals „Vīna Pietura”, investīciju fonds „NCH Capital Inc.” un nekustamo īpašumu attīstītājs „Domuss” un pirmskolas izglītības iestāde „Laumiņas Rezidence”. Pārdomātais ēkas plānojums ļauj klientiem izvēlēties sev telpas sākot no 60 m² līdz pat 1100 m² vienā stāvā.
 
„Biroja ēka veidota ne tikai ar mērķi radīt modernu un radošu darba telpu, bet arī nodrošināt apkaimes iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus, kas izbaudāmi turpat dzīvesvietas tuvumā. Esmu pārliecināts, ka ēkas nomnieki – gan darba devēji, gan viņu darbinieki novērtēs ne tikai telpu komfortu, bet arī iespēju baudīt Mežaparka zaļo vidi un vienlaikus atrasties 10 minūšu brauciena attālumā no pilsētas centra. Arvien biežāk klienti, izsakot vēlmi nomāt telpas, kā primāro min privātumu, šajā ziņā šī biroju ēka ir ideāli piemērota.”, atzīmē „Domuss” SIA direktors Ralfs Jansons.
 
„Šīs biroju ēkas arhitektūras pamatā ir funkcionalitāte un skaidrība. Tās tēlu veido divi koka apdares apjomi, kas savienoti ar vienu stiklotu centrāli, kur izvietota ieeja ar mājīgu priekšpagalmu. Ēkas fasādes apdarē izvēlētais Accoya koks ir unikāls risinājums Baltijas mērogā. Tas iegūts no ilgtspējīgiem koksnes ražotājiem un ir pasaules ilgizturīgākā koksne pret mitrumu un sauli.”, par ēku saka tās arhitekts Gatis Didrihsons.
 
„Mežaparka birojs” biroju ēka būvēta, balstoties uz ilgtspējīgas būvniecības pamatprincipiem. Ēkai ir A klases energoefektivitātes sertifikāts. Būvprojekta autors ir Gatis Didrihsons no biroja “Didrihsons arhitekti”, interjera autore – Eva Staņēviča. Ēkas būvnieks ir „Citrus Solutions”.