Grid
Jaunumi

Parakstīta vienošanās par zemes pārdošanu “Mežaparka Rezidences” jaunajā kārtā – attīstītājs “Tepat Grupa” būvēs energoefektīvus mājokļus

Vietējā kapitāla nekustamā īpašuma attīstītājs “Tepat Grupa” noslēdzis vienošanos ar projektu “Mezaparka Rezidences” par zemesgabala iegādi 1,18 milj. EUR vērtībā projekta jaunajā kārtā, un šis darījums ir solis uz priekšu apjomīgas teritorijas attīstībā un ilgtspējīgu būvprojektu realizēšanā Mežaparkā.

 

“Mežaparka Rezidencēs” turpinās pagājušā gada rudenī uzsāktie infrastruktūras izbūves darbi, lai īstenotu projekta jauno kārtu. Atbilstoši attīstības iecerei ir plānota apbūves zemesgabalu labiekārtošana kopumā 21 hektāra platībā.

 

“Tepat Grupa” uz iegādātā zemesgabala, kura kopējā platība ir 5500 kvadrātmetru, plāno izbūvēt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, tadējādi papildinot Mežaparka dzīvojamo fondu ar energoefektīviem, moderniem un kvalitatīviem mājokļiem. Pašlaik notiek ēku projektēšana, un būvdarbus plānots uzsākt nākamā gada pirmajā pusē.

 

“Ir prieks redzēt, ka nekustamo īpašumu attīstītāju vidū ir interese par “Mežaparka Rezidences”, un ieguldītais darbs ir novērtēts. Esam pagodināti, ka “Tepat Grupa” ir izvēlējusies šo vietu vienam no saviem nākamajiem projektiem. Galvaspilsētas iedzīvotāji ir pelnījuši laikmetam atbilstošu un piemērotu pilsētvidi – ne tikai Rīgas centrā, bet arī apkaimēs, tādēļ piedāvājam labiekārtotu infrastruktūru nekustamo īpašuma attīstītājiem, kas vēlas Mežaparkā būvēt dzīvokļu mājas, biroju ēkas vai veidot cita veida komercapbūvi,” pauž projekta “Mežaparka Rezidences” attīstītāja “Domuss” vadītājs Ralfs Jansons.

 

Jaunās kārtas infrastruktūras būvniecības un teritorijas labiekārtošanas darbus plānots pabeigt līdz šīs vasaras beigām. Mežaparka apkaimes dienvidu daļā atradīsies 5000 līdz 10 000 kvadrātmetru plaši apbūves zemes gabali ar pielāgotu infrastruktūru. Tie primāri ir pieejami nekustamo īpašumu attīstītājiem, kam būs iespēja realizēt četru līdz sešu stāvu apbūvi, ņemot vērā tirgus tendences un koncepcijas specifiku.

 

“Esam gandarīti par līguma noslēgšanu, jo šis ne vien iezīmē jaunu posmu mūsu uzņēmuma izaugsmē, bet arī kalpos par vēl vienu nozīmīgu projektu, kura ietvaros realizēsim rīdziniekiem būtiskas iniciatīvas un attīstīsim iedzīvotājiem draudzīgu vidi Mežaparka teritorijā pēc augstākajiem standartiem. Īpašu uzmanību pievērsīsim ēku energoefektivitātei un arhitektūrai. Augstu vērtējam infrastruktūras labiekārtošanā ieguldīto darbu un uzticamies “Domuss” vīzijai par Mežaparka attīstības kursu,” atzīmē “Tepat Grupa” pārstāvis Voldemārs Siliņš.