Grid
Jaunumi

“Mežaparka Biroji” iegūst starptautiski atzīto BREEAM ilgtspējas snieguma sertifikātu

DOMUSS projekti turpina ceļu uz zaļāku nākotni un pēc vairāku mēnešu intensīva darba vēl viens objekts- “Mežaparka Biroji”- ir ieguvis starptautiski atzīto BREEAM In-Use sertifikātu ar novērtējumu EXCELLENT.

Īpaši izceļams ir ne tikai paša sertifikāta kopējais augstais rezultāts 75.4%, bet arī atsevišķu kategoriju sasniegumi:

  • Inovācija – 94.44%: inovatīvu vai augstas veiktspējas funkciju izmantošana jebkurā kategorijā, kas pārsniedz standarta prasību līmeni
  • Veselība un labklājība – 89.36%: iemītnieku veselības, komforta, drošības un vispārējās dzīves kvalitātes uzlabošana
  • Enerģija – 80.95%: efektīva enerģijas izmantošana un pārvaldība, kā arī oglekļa emisiju samazināšana
  • Materiāli – 87.50%: atbildīga būvniecībā izmantoto materiālu iegūšana, sagāde un utilizācija

Ēka ir iekļauta pasaules ilgtspējības sertifikāta GreenBook Live Global datubāzē, kas ietver pasaules ilgtspējības projektu labākos piemērus. Konkurencē starp 27 objektiem, kas saņēmuši BREEAM ilgtspējas sertifikātu Offices segmentā Latvijā “Mežaparka Biroji” ieņem 2. vietu, atpaliekot no 1. vietas tikai par 1.2 %. Kopējā konkurencē starp 65 uzrādītajiem objektiem Latvijā ar savu rezultātu iegūta augstā 7. vieta.

Domuss un konsultantu kopējais darbs tika novētēts kā ļoti kvalitatīvs un profesionāls – sertifikāts tika saņemts bez neviena BREEAM QA  audita aizrādījuma vai skaidrojuma pieprasījuma.

BREEAM sertificēts vērtējums atspoguļo projekta un tā ieinteresēto pušu sasniegto sniegumu, salīdzinot to ar BREEAM standartiem un tā etaloniem. BREEAM In-Use sertifikāta vērtējums ļauj salīdzināt jau funkcionējošu nekustamā īpašuma projektus un sniedz pārliecību par to veiktspēju un kvalitāti. Jau vairāk nekā 30 gadus tā ir pasaulē visplašāk izmantotā metodika ilgtspējas un zaļās domāšanas novērtēšanā.

Šī sertifikāta iegūšana DOMUSS komandai sniedz vēl lielāku motivāciju turpināt iesākto un iestāties par kopējo vīziju – ilgtspējīga un zaļa nākotne.