Grid
Jaunumi

Projektā Mežaparka Rezidences, ieguldot 11 miljonus eiro, uzsākta dzīvokļu, rindu māju būvniecība

Šī gada janvārī attīstītājs SIA Domuss projektā Mežaparka Rezidences uzsāka septiņu sekciju rindu māju, mazstāvu dzīvokļu ēkas (kopā 22 dzīvokļi) un divu dvīņu māju būvniecību, kopumā ieguldot 11 miljonus eiro. Ēkas plānots nodot ekspluatācijā 2019. gada pavasarī. Būvniecības darbus veic SIA Plastik. Ir uzsākta priekšpārdošana.

 

Mežaparka Rezidences attīstībā kopumā jau ieguldīti 25 miljoni eiro. Pabeigta kvartāla teritorija labiekārtošana un apzaļumošana, ielu, celiņu un komunikāciju izbūve un pirmā savrupmāja. Vēl divu savrupmāju un dvīņu ēkas būvniecība ir procesā – ekspluatācijā nodošana plānota jau šī gada jūnijā.

Šī gada vasarā plānots uzsākt nākamo dzīvokļu un rindu māju būvniecību, kā arī – nelielas biroju ēkas būvniecību kurā atradīsies kafejnīca, restorāns un citi Mežaparka iedzīvotājiem noderīgi pakalpojumi.

“Šis projekts Mežaparka dzīves kvalitāti piedāvā jaunā 21. gadsimta veidolā, zaļā, saulainā vidē ar mūsdienīgu infrastruktūru un ilgtspējīgu arhitektūru, ” tā – SIA Domuss valdes priekšsēdētājs Ralfs Jansons. “Kā galvenās priekšrocības, klientiem iegādājoties īpašumu agrīnā būvniecības stadijā, neminot finansiālās priekšrocības, ir izvēles iespēja – izvēloties stāvu, plānojumu, apdares materiālus,” stāsta Ralfs Jansons.

Par projektu Mežaparka Rezidences:
SIA Domuss Mežaparkā starp Kokneses prospektu un Gustava Zemgala gatvi attīsta dzīvojamo ēku kompleksu Mežaparka Rezidences. Mežaparka Rezidenču koncepcijas autors ir Andris Kronbergs, koncepcijas pamats – apvienot Mežaparka esošo apbūvi ar mūsdienīgu dizainu un komfortu.

2015. gadā tika pabeigta projekta pirmās kārtas izveide, veicot apjomīgus labiekārtošanas darbus 10 hektāru platībā, tostarp tika izbūvēta infrastruktūra, jaunas ielas un gājēju celiņi, apgaismojums un komunikācijas. Visa kvartāla teritorija tika apzaļumota.

Kopumā Mežaparka Rezidencēs plānots uzbūvēt villas, dvīņu mājas, mazstāvu daudzdzīvokļu ēkas un rindu mājas, biroja ēku, kā arī privātai apbūvei piedāvāt 49 zemesgabalus.

Par arhitektiem:
Vladimir Arsene (Westfourth Architecture): http://www.westfourtharchitecture.com/works/ Gatis Didrihsons: http://www.didrihsonsarhitekti.lv/