Grid
Jaunumi

Kur vislabāk dzīvot ģimenēm Rīgā un tās apkaimē? Domuss iesaka

Ja studenti un jaunie profesionāļi vieglu sirdi maina īres dzīvokļus Rīgā un citās lielajās pilsētās atbilstoši augstskolai vai darbavietai, situācija mainās, kad par pāra prioritāti kļūst ģimene. Dabas klātbūtne, jaukas pastaigu vietas ar bērnu ratiņiem, ērta iepirkšanās un droša nokļūšana uz labu skolu kļūst par svarīgiem faktoriem mājokļa izvēlē. Kur vislabāk dzīvot, lai nešķirtos no galvaspilsētas dinamikas un iespējām, bet vienlaikus kopā ar ģimeni baudītu harmonisku vidi? Nebūt nav jāpārceļas uz tipisku «guļamrajonu». Pierīgā netrūkst pievilcīgu variantu. Iepazīstinām ar sešiem no tiem!

 

Ādaži

Ādaži savulaik veidojušies ap lielāko muižu centriem. Arī tagad ādažniekus piesaista izdevīgā kombinācija starp Rīgas tuvumu un iespēju atgūt spēkus pie dabas. Caur Ādažiem plūst Gauja, bet ciemu pārdala tās atteka Vējupe, ko iedzīvotāji mīļi dēvē par Vējupīti. Vasarās upes krastus atdzīvina atpūtnieki un aktīvās atpūtas cienītāji, gan vietējos, gan viesus ik gadu priecē Gaujas svētki ar daudzveidīgu pasākumu programmu. Ziemā Ādažos atvērta slidotava. Viss liecina, ka dzīves kvalitāte Ādažos turpinās augt — nesen veiksmīgi pārbūvēts un sakopts ciemata centrs, bet pašvaldība jau kaļ plānus jaunas skolas celtniecībai, kas papildinās esošās skolas un bērnudārzus.

Dzīvokļi un mājas Ādažos
Dzīvokļu un dzīvojamo māju piedāvājums Ādažos ir visnotaļ plašs. Top jauni, mūsdienīgi privātmāju ciemati, kuros pieejamas gan gatavas mājas, gan zeme. Starp tiem arī ciemats «Dailas», kura gatavās mājas jau pieejamas apskatei.

Īsumā: Lai arī Rīga ir tuvu, Ādaži ir pašpietiekama vieta ar attīstītu kultūras un sporta dzīvi. Patiks harmoniskiem cilvēkiem, kuri tic māju sajūtai un teicienam «veselā miesā vesels gars».

 

Ādaži. Autore: Ilze Filipova. Avots: lv.wikipedia.org

 

Babīte

Priežu meža ielokā komfortablus dzīves apstākļus jaunajām ģimenēm piedāvā Babīte. Mājas Babītē atrod miera meklētāji un dabas mīļotāji — turpat netālu atrodas krāšņa rododendru audzētava, kas ziedēšanas sezonā ar krāsu daudzveidību pārsteidz gan bērnus, gan omītes. Netālu atrodas dabas takas un ūdeņi peldēšanai un makšķerēšanai. Tepat arī skolas, pulciņi un rotaļu laukumi. Viena no Babītes lielākajām priekšrocībām — vienlīdz tuvu gan straujā Rīga, gan laiskā Jūrmalas smilšu pludmale, ērti sasniedzamas gan ar auto, gan vilcienu.

Dzīvokļi un mājas Babītē
Dzīvokļu un dzīvojamo māju piedāvājums Babītē ietver arī jaunus privātmāju ciematus. Priežu meža ielokā atradīsiet omulīgo dzīvojamo māju ciematu «Lapsas».

Īsumā: Māju vai dzīvokli Babītē pirks cilvēki, kuri vēl meklē savu atbildi uz jautājumu — kur labāk dzīvot — laukos vai pilsētā? Vai arī jau izvēlējušies apvienot abus.

Babīte. Autors: Imants Ķīkulis. Avots: Nordic Villages.

 

Mārupe

Mārupe jau gadiem ir pievilcīga vieta dzīvošanai jaunajām ģimenēm. Tās robeža ar Rīgu ir gandrīz nemanāma, tomēr dzīve Mārupē rit citādi nekā pilsētas centrā. Lepnas privātmājas un labiekārtoti dzīvokļi Mārupē savus īpašniekus atrod ātri. Tos novērtē cilvēki, kuri strādā Rīgā, bet dienas beigās un brīvdienās vēlas iekurināt grilu, pabradāt pa mauriņu un patīkami pavadīt laiku draugu vai ģimenes lokā. Lai arī šķiet, ka zeme un īpašumi Mārupē «izķerti» jau pirms vairākiem gadiem, tā turpina attīstīties, piedāvājot arvien jaunas vietas ērtai dzīvošanai.

Dzīvokļi un mājas Mārupē
Privātmāju ciemats «Mežavēji»Mārupē sniedz iespēju uzbūvēt dzīvojamo māju atbilstoši ģimenes vajadzībām. Viss pārējais — sakārtota infrastruktūra un pilsētas komunikācijas — jau ir nodrošināts.

Īsumā: Izvēle par labu dzīvei Mārupē komentārus tikpat kā neprasa. Mājoklis rindu mājās vai dzīvoklis Mārupē ir daudzu ģimeņu sapnis, pateicoties gan izdevīgajai lokācijai, gan vietas atmosfērai.

Mārupe. Autors: Dmitrijs Purgalvis. Avots: lv.wikipedia.org

 

Mežaparks

Mežaparks, līdz pagājušā gadsimta sākumam pazīstams ar Ķeizarmeža nosaukumu, ir viena no skaistākajām un zaļākajām Rīgas apkaimēm. Tā ir iecienīta atpūtas vieta — ģimenes ar bērniem var nodoties sportiskām aktivitātēm svaigā gaisā, apmeklēt zoodārzu. Romantisku vakaru iespējams pavadīt, aizejot uz kādu no Mežaparka restorāniem vai vienkārši baudot pikniku Ķīšezera krastā. Neraugoties uz pilsētas centra tuvumu un transporta pieejamību, Mežaparks ļauj uzelpot un priecāties par dzīvi visās tās izpausmēs.

Dzīvokļi un mājas Mežaparkā
Dzīvokļi Mežaparkā nereti ierīkoti atjaunotos, vēsturiskos namos, bet mūsdienīgas arhitektūras cienītājiem ir iespēja iegādāties mājokli Mežaparka jaunajos projektos – iegādei ir pieejamas arī rindu mājas un dvīņu mājas, kuru autori ir Latvijā un pasaulē atzīti arhitekti.
Dzīvi zaļā, sakoptā vidē piedāvā Mežaparka Rezidences.

Īsumā: Dzīvi Mežaparkā novērtēs estēti un dzīves baudītāji. Kultūras pasākumi, izcila arhitektūra, mežs un ezers — viss tepat blakus.

Mežaparks. Autors: Didzis Grodzs. Avots: Mežaparka Rezidences.

 

Baltezers

Māja Baltezera krastā — šis vārdu salikums vien skan vilinoši. Ūdens un putnu melodijas, pastaigas mežā, netraucēts miers un labvēlīgi kaimiņi. Izvietojusies starp Lielo un Mazo Baltezeru, par apkaimes vēsturi liecina vēsturiskā luterāņu baznīca, bet tās nākotni veido tieši jaunās ģimenes, kas izvēlējušās dzīvi Baltezerā. Iedvesmu dārza iekārtošanai sniedz labi pazīstamā kokaudzētava «Baltezers», bet pēc talkas vai straujas darba nedēļas relaksāciju sniegs turpat esošie SPA un veselības centri. Arī veikali un kafejnīcas Baltezerā ir rokas stiepiena attālumā. Bērniem patiks Rīgas Ūdensapgādes muzeja iespaidīgie eksponāti.

Dzīvokļi un mājas Baltezerā
Dzīvokļu piedāvājums Baltezerā galvenokārt saistīts ar jaunajiem projektiem, taču dzīvojamās mājas joprojām iespējams uzcelt, iegādājoties apbūves zemes gabalu Baltezerā.

Īsumā: Dzīvot Baltezerā joprojām ir smalki. Patiks tiem, kuri grib lepoties ar savu dzīvesvietu un tiem, kuri mīl rīkot dārza svētkus un mosties ar skatu uz ezeru.

Baltezers. Autore: Ilze Filipova. Avots: lv.wikipedia.org

 

Piņķi

Augstu novērtētas skolas, ledus halle topošajiem hokejistiem un privātmājas kontrastē ar padomju laikā uzcelto daudzdzīvokļu apbūvi. Lielākais bonuss brīvdienās — ātri sasniedzama Jūrmala. Pēdējā laikā Piņķi piedzīvojuši strauju attīstību un, šķiet, ka tā neplāno apstāties. Tiek celtas arvien jaunas mājas, sabiedriskās iestādes, izbūvēti dzīvokļi.

Dzīvokļi un mājas Piņķos
Dzīvokļi un dzīvojamās mājas Piņkos atrodamas dažādās cenu kategorijās, sākot no ekonomiskiem risinājumiem vecajās mājās līdz elegantiem apartamentiem jaunbūvēs.

Īsumā: Piņķi ir piemērota dzīvesvieta praktiskām un mobilām ģimenēm, kuras vēlas mājokli ārpus pilsētas aizņemtā centra. Jo viss nepieciešamais ir ērti sasniedzams ar automašīnu.

Piņķi. Autors: alinco_fan. Avots: lv.wikipedia.org