Grid
Jaunumi

Septiņi dzīvokļi septiņām gaumēm – pēdējās brīvās Ģipša Fabrikas pērles

Apartamentu komplekss Ģipša Fabrika, kas atrodas zaļajā Ķīpsalas daļā pašā Daugavas krastā, ir projekts, kuram līdzīgu Latvijā neatrast. Šobrīd tajā ir pieejami vairs tikai septiņi dzīvokļi dažādām gaumēm, iespējām un vajadzībām – ieskatieties, varbūt kāds no tiem ir tieši tas, ko meklējat!

Reprezentatīvs birojs ar skatu uz upi
Dzīvokli Nr.8, kas atrodas Ģipša Fabrikas Baltajā mājā, var nodēvēt arī par piekto projekta rindu māju, jo tas vairāk atgādina ģimenes villu, nevis dzīvokli. Tam ir pat savs pagrabstāvs un atsevišķa ieeja! 259 kvadrātmetrus lielais mājoklis, kas izvietots trīs stāvos, ir unikāls ar to, ka tas ir vienīgais vēl neapdzīvotais projekta dzīvoklis ar tiešo skatu uz Daugavu no visiem tā stāviem. Šie apartamenti, no kuru logiem un balkoniem ik dienas var baudīt burvīgu skatu uz upi un ostā ienākošajiem kuģiem, būs piemērota mājvieta lielai ģimenei. Taču, plašo telpu, plānojuma, pašiem savas ieejas un labā skata dēļ tajā tikpat labi var ierīkot arī reprezentatīvas biroja telpas.


Dzīvoklis ar saunu turīgam džentlmenim
Sarkanā kuģa mājā esošais dzīvoklis Nr.15 saista ļoti daudzu cilvēku interesi, un nav jābrīnās, kādēļ! Lai arī tas izvietots pirmajā stāvā, no tā plašās viesistabas logiem paveras brīnišķīgs skats uz upi. Taču, tā ir tikai viena no šī dzīvokļa vērtībām – 179 kvadrātmetrus plašie apartamenti ir īpaši ar to, ka to platībā ietilpst arī pagraba telpas ar saunu un vietu atpūtas zonas izveidei. Piedāvāto iespēju dēļ šis dzīvoklis ir ideāli piemērots mājokļa variants, piemēram, turīgam džentlmenim – vienu istabu var izmantot kā guļamistabu, otrā ierīkot kabinetu, viesistabā vai uz dzīvokļa terases baudīt fantastisku skatu, bet pagraba atpūtas zonā relaksēties vai labi pavadīt laiku draugu lokā.

Ekskluzīvi apartamenti lielai ģimenei
Dzīvoklis Nr.19, kas atrodas Sarkanā kuģa mājā, ir ekskluzīvākais no septiņiem vēl brīvajiem projekta apartamentiem. 191 kvadrātmetru plašais mājoklis ir aprīkots ar visu nepieciešamo, tajā skaitā, izbūvētiem skapjiem, garderobēm un ekskluzīvo vācu ražotāja Bulthaup virtuves iekārtu. Šie luksusa klases apartamenti, no kuru logiem un balkoniem var redzēt gan projekta iekšpagalmu, gan upi, sastāv no četrām guļamistabām, un tie būs ideāli piemēroti lielai ģimenei, kas novērtē kvalitāti, plašumu un ainavu, kas paveras pa dzīvokļa logiem. Dzīvojot šajā dzīvoklī, augstākā kvalitāte un fantastiskākie saulrieti pasaulē garantēti!

Mājokļi jaunajām ģimenēm ar vienu vai diviem bērniem
Sarkanā kuģa mājā esošie dzīvokļi Nr.27 un 35 plānojuma un platības ziņā ir gandrīz identiski – tie sastāv no divām guļamistabām un viesistabas, tādēļ būs piemēroti jaunajām ģimenēm ar vienu vai diviem bērniem. Vienīgā atšķirība – viens no apartamentiem atrodas pirmajā stāvā, savukārt otrs – trešajā. Iegādājoties dzīvoklī pirmajā stāvā, īpašniekiem pie sava dzīvokļa būs iespējams izveidot pašiem savu āra terasi, kur rīkot draudzīgas pasēdēšanas ģimenes un draugu lokā, savukārt trešā stāva dzīvoklī, kur ārtelpu nav, mājiniekus priecēs gaišāks un patīkamāks skats pa logu.

Dzīvošanai gatavs mājoklis lielai ģimenei
Iegādājoties dzīvokli Nr. 55, kas atrodas Ģipša Fabrikas Baltajā mājā, jaunajiem saimniekiem nevajadzēs domāt ne par tā iekārtošanu, ne ieguldīt papildus finansiālos līdzekļus, jo šie apartamenti jau ir pilnībā sagatavoti dzīvošanai. 151 kvadrātmetru plašais dzīvoklis, kas būtu lieliska mājvieta lielai ģimenei, ir īpašs ar to, ka abās pusēs visā dzīvokļa garumā ir plaši balkoni, uz kuriem var izveidot jauku terasi un ģimenes lokā pārraudzīt projekta labiekārtoto teritoriju vai arī baudīt skatu uz upi. Tā teikt – nāciet un dzīvojiet!

Ģimenes dzīvoklis vēsturisko vērtību cienītājiem
Ģipša Fabrikas veidotāji projektā ir centušies saglabāt vēsturisko auru, tādēļ daļā tā apartamentu ir veiksmīgi integrētas dažādas senās konstrukcijas. Piemēram, dzīvoklī Nr.57, kas atrodas kompleksa Baltajā mājā, kā dizainisks elements ir saglabāti arkveidīgi logi, caur kuriem ik rītu iespīd silti saules stari, kā arī velvju griesti, kas mūsdienīgajam mājoklim piešķir nedaudz industriālu noskaņu. 131 kvadrātmetru lielais dzīvoklis, kas sastāv no divām atsevišķām guļamistabām, būs piemērota mājvieta nelielai ģimenei, kas labprāt mostas ar rīta sauli logos un, gluži kā projekta veidotāji, augstā cieņā tur vēsturiskas un dizainiskas vērtības.

 

Raksts tapis sadarbībā ar www.city24.lv